Η Ρωσία προετοιμάζεται για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, εκτός εάν τις μπλοκάρει ο Τραμπ

Η Ρωσία προετοιμάζεται για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, εκτός εάν τις μπλοκάρει ο Τραμπ

Έντονες, αλλά λεκτικές, είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τη Ρωσία στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου κυρώσεων εις βάρος της από την αμερικανική Βουλή των αντιπροσώπων, ενώ μένει να περάσει από τη Γερουσία και στη συνέχει θα προωθηθεί για υπογραφή στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει δικαίωμα veto.

Η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία «οδυνηρή» αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, έγραψε ο Κονσταντίν Κοσατσγιόφ, μέλος της Άνω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου σε ανάρτησή του στο facebook.

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί από την εποχή προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ οι κατηγορίες για ανάμειξή τους στις αμερικανικές εκλογές έχουν δυναμιτίσει το δημόσιο διάλογο. Ο Τραμπ προεκλογικά υποσχέθηκε επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία αμφισβητώντας τις εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, μετά την εκλογή του όμως αναγκάστηκε να παραδεχθεί επισήμως τα στοιχεία που του παρουσίασαν.

Διαφήμιση

ΗΠΑ και Ρωσία βρέθηκαν απέναντι και στον χειρισμό της συριακής κρίσης, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να αποδεχθεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ στο πλαίσιο της συμβιβαστικής λύσης, κάτι που δεν αποδεχόταν η κυβέρνηση Ομπάμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία να βρίσκονται υπό διερεύνηση για ενδεχόμενη συνεργασία και με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του να καλούνται να καταθέσουν, τα περιθώρια ελιγμών που διαθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ στενεύουν διαρκώς.

Διαφήμιση