ΕΛΠΕ: Πήραν 79 εκατ. με απόδοση 3,33% και εισαγωγή στο Λουξεμβούργο

ΕΛΠΕ: Πήραν 79 εκατ. με απόδοση 3,33% και εισαγωγή στο Λουξεμβούργο

Πλήρως καλύφθηκε η ομολογιακή έκδοση των ΕΛΠΕ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε αιολικά πάρκα, η οποία αποτελεί το δεύτερο σκέλος μιας ενός χρηματοδοτικού πλάνου 450 εκατ., τμήμα στο οποίο συμμετείχαν η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου και h Ευρωπαϊκής Τράπεζας για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη.

Οι νέες ομολογίες, οι οποίες είναι πλήρως εγγυημένες από την εταιρεία, προσφέρθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με τιμή διάθεσης 106%, η οποία αντιστοιχεί σε συνολικό ύψος έκδοσης 79 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε  Νέα σφαλιάρα στην τούρκικη λίρα από τον PMI

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,333% και οι νέες ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Διαφήμιση

Η έκδοση είναι η πρώτη συναλλαγή που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, και καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν, μέσω των νέων ομολογιών, θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του εγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου των ΕΛΠΕ, μέρος του οποίου αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η ιδιωτική τοποθέτηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συμβάλει στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής στρατηγικής του ομίλου για μείωση του κόστους χρηματοδότησης, καθώς η απόδοση της τοποθέτησης είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τις Αρχικές Ομολογίες.
Η εκκαθάριση της τοποθέτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου του 2017.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Διαφήμιση