Βρετανία: Φθηνότερο ρεύμα με… επαναφορτιζόμενες οικιακές μπαταρίες

Βρετανία: Φθηνότερο ρεύμα με… επαναφορτιζόμενες οικιακές μπαταρίες

Την αποθήκευση ενέργειας, το μεγαλύτερο στοίχημα στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσπαθεί να κερδίσει η Βρετανία, επενδύοντας σε έρευνα και ανάπτυξη και διαμορφώνοντας πλαίσιο νόμου για την υποδοχή των καινοτομιών.

Δαπανώντας περίπου 246 εκατομμύρια λίρες για έρευνα τεχνολογίας μπαταριών, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάζει να βοηθήσει τους καταναλωτές και τη βιομηχανία να εξοικονομήσουν μέχρι και 40 δισεκατομμύρια λίρες στους λογαριασμούς τους, δίνοντας πρόσβαση στο δίκτυο σε συσκευές αποθήκευσης ενέργειας και προωθώντας σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής χαμηλής ρύπανσης.

Διαβάστε επίσης: Η ηλιακή ενέργεια εκτοπίζει τον άνθρακα στη Βρετανία

Διαφήμιση

Παράλληλα, θα προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου, ώστε να οριστεί η αποθήκευση ενέργειας ως μορφή παραγωγής, βήμα απαραίτητο προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις σε αυτή τη μορφή της τεχνολογίας. Το σύνολο του σχεδίου αποτελεί μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομίας και της βιομηχανίας ηλεκτροπαραγωγής, ενόψει Brexit και αντικατάστασης του άνθρακα και των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικές στήλες θα πραγματοποιηθούν για τέσσερα χρόνια και θα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα διαγωνισμών για την τόνωση της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Το συμβούλιο της Faraday Challenge, που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση, θα επιβλέπει το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει σε ηλεκτρονική του δήλωση του ο διευθυντής λειτουργίας της μονάδας του συστήματος διαχείρισης της National Grid Plc, Phil Sheppard,

«Η σημερινή έκθεση παρέχει σαφή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προχωρούμε σε ένα ασφαλές, χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ευέλικτο ενεργειακό σύστημα, χρησιμοποιώντας την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία για να μειώσουμε το κόστος για τους καταναλωτές»

Διαφήμιση