Τσακαλώτος: Στρατηγική τριών εξόδων μέχρι τον Αύγουστο του 2018

Τσακαλώτος: Στρατηγική τριών εξόδων μέχρι τον Αύγουστο του 2018

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για διαδοχικές εξόδους στις αγορές με στόχο τη διαμόρφωση σχέσεων και την οικοδόμηση αποδεδειγμένα βιώσιμης πρόσβασης στο διεθνές χρηματοοικονομικό δίκτυο, αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την επιτυχή πρώτη έξοδο στις αγορές.

Το ίδιο είχε αφήσει να διαφανεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες στην εφημερίδα “Νεα Σελίδα” και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών χαρακτήρισε παραπάνω από ικανοποιητική με ελληνικούς όρους και γενικότερα ικανοποιητική, την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ανέφερε ότι η ποιότητα και ο αριθμός των επενδυτών που κατέθεσαν προσφορές για το 5ετές ομόλογο δείχνουν ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα στην οικονομία.

Διαφήμιση

«Φανταστείτε να μην ήταν απόλυτη αποτυχία η διαπραγμάτευση»

σχολίασε αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι διαψεύδονται και έστειλε μήνυμα ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι μία αρχή. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο η απόφαση ελήφθη μακριά από τη δημοσιότητα και τις κάμερες.

Πλέον, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ «είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018».

«Ο λαός έχει υπέφερε πάρα πολύ αλλά βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη έξοδος στις αγορές για να φτάσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Αύγουστο του 2018 και να βγούμε από τα μνημόνια».

Η τοποθέτηση αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ερμηνεύεται ως επαναβεβαίωση του στρατηγικού στόχου για επιστροφή στην κανονικότητα που προϋποθέτει αποδέσμευση από τον ESM και επιστροφή στην εποπτεία της Κομισιόν. Στήριξη σε αυτή την κατεύθυνση προσέφερε με δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Πιερ Μοσκοβισί.

Διαφήμιση