Ο Τραμπ μόλις εξέθεσε (ξανά) τη Βρετανία στην ΕΕ με ένα tweet

Ο Τραμπ μόλις εξέθεσε (ξανά) τη Βρετανία στην ΕΕ με ένα tweet

Ανακοίνωση η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί ολέθρια για τη Μεγάλη Βρετανία αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει, πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, με παιδικό ύφος και ρητορική, μέσα από το προσφιλές του twitter.

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας «πολύ σημαντικής και υποσχόμενης» με τη Μεγάλη Βρετανία, προανήγγειλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter.
«Εργαζόμαστε για μια σημαντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Μπορεί να είναι πολύ σημαντική και υποσχόμενη. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπερβολικά προστατευτική έναντι των ΗΠΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!», έγραψε ο Ντ. Τραμπ.

Στο ίδιο tweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την ΕΕ ότι είναι υπερβολικά προστατευτική στο εμπόριο με τις ΗΠΑ, όταν λίγο καιρό νωρίτερα αρνούνταν να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και κατά των προστατευτικών πολιτικών.

Διαφήμιση

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λίαμ Φοξ, επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την Δευτέρα εκφώνησε ομιλία για τις εμπορικές σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο του Brexit. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το εξωτερικό εμπόριο, τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Στις αρχές Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε -άστοχα- ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν «πολύ, πολύ γρήγορα» σε εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία. Θεωρητικά, το Λονδίνο δεν μπορεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες όσο παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.
Όσον αφορά τον όγκο των βρετανικών εξαγωγών, σήμερα το 16% προορίζεται για τις ΗΠΑ και το 44% για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Διαφήμιση