Ο Ερντογάν προβοκάρει το Ισράηλ μετά από το αποτυχημένο τουρ στον Κόλπο

Ο Ερντογάν προβοκάρει το Ισράηλ μετά από το αποτυχημένο τουρ στον Κόλπο

Κινήσεις κλιμάκωσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ πραγματοποιεί ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να δείξει αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους μουσουλμάνους της Δυτικής Όχθης, όπου η βία εντείνεται καθημερινά. Ωστόσο η κίνηση του Τούρκου προέδρου δεν είναι τυχαία καθώς ακολουθεί την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος στις χώρες του Κόλπου με αφορμή διαμεσολαβητική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κρίσης του Κατάρ, η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» την Ιερουσαλήμ έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών.

«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου που έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Άκσα»,

τόνισε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο, ενώ κατέληξε λέγοντας

Διαφήμιση

«Ελάτε να προστατέψουμε όλοι μαζί την Ιερουσαλήμ»

«Το Ισραήλ, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος Aλ Άκσα και τον Θόλο του Βράχου, θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά»

σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Δήλωση η οποία είναι προφανές ότι προσπαθεί να προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ.

Νωρίτερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές αποφάσισαν την αφαίρεση των ανιχνευτών και την αντικατάστασή τους με «έξυπνες» συσκευές παρακολούθησης.

Παράλληλα επισήμανε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν και του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι που επισκέφτονται το τέμενος Αλ Άκσα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε επίσης εβραίους να πηγαίνουν σε συναγωγές και να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες»

Διαφήμιση