Κρίση στο Κατάρ: Άπρακτος ο Ερντογάν, νέες απαιτήσεις από Σαουδική Αραβία

Κρίση στο Κατάρ: Άπρακτος ο Ερντογάν, νέες απαιτήσεις από Σαουδική Αραβία

Ενώ το ταξίδι του Τούρκου προέδρου Ταίπ Ερντογάν στις χώρες του κόλπου στο πλαίσιο διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, οι τέσσερις χώρες που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έθεσαν το Κατάρ σε απομόνωση, διατύπωσαν νέες απαιτήσεις.

Όπως επισημαίνει το Stratofor η νέα λίστα ανθρώπων και οργανώσεων που στοχοποιείται από το γκρουπ των τεσσάρων δεν αποτελεί ένδειξη κλιμάκωσης αλλά πιο πολύ κίνηση που επιβεβαιώνει ότι η αντιπαράθεση είναι ζωντανή.

Διαβάστε  Συρία: Δείχνουν Ισραήλ για νέο βομβαρδισμό βάσεων του Άσαντ

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και η Σ. Αραβία έχουν χαρακτηρίσει εννέα άτομα και εννέα εταιρίες σε ολόκληρη τη μέση ανατολή ως χρηματοδότες της τρομοκρατίας που έχουν παράλληλα σχέσεις με το Κατάρ.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το δίκτυο δύο άτομα και τρεις εταιρίες που έχουν έδρα την Υεμένη κατηγορούνται για την υποστήριξη της Al Qaeda, Ενας αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων από τη Λιβύη και ειδησεογραφικά μέσα κατηγορούνται για την αποδοχή χρηματοδότησης από το Κατάρ για τη στήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Λιβύη. Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα από το Κατάρ και ένας από υπήκοος Κουβέιτ που επίσης κατηγορούνται για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.

Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

Διαφήμιση