Ερντογάν: Δυτικοί πράκτορες οι ακτιβιστές

Ερντογάν: Δυτικοί πράκτορες οι ακτιβιστές

Ευθείες κατηγορίες σε βάρος της Γερμανίας για χρήση των ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία ως προκάλυμμα για τη δράση πρακτόρων απεύθυνε Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου απαντώντας στις αιτιάσεις της Γερμανίας για την επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων. Με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε Γερμανούς πράκτορες τους συλληφθέντες ακτιβιστές.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας επιδεινώθηκαν περαιτέρω, μετά τη σύλληψη 10 ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γερμανού, πριν από τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων καταστολής που εφαρμόζονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού. Τούρκος εισαγγελέας κατηγορεί τους ακτιβιστές ότι συνδέονται με το δίκτυο του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Οι Δυτικοί θέλουν να τριγυρνούν ελεύθερα οι πράκτορές τους στα εδάφη μας ενώ πλήττουν τον λαό μας»,

δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο.

Διαφήμιση

«Εκείνοι που λένε ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης όταν το ζήτημα αφορά τους τρομοκράτες στους οποίους παρέχουν καταφύγιο στη χώρα τους μετατρέπουν την κατάσταση σε διπλωματική κρίση όταν πιάνουμε τους πράκτορές τους στα πράσα»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά στη διαμάχη της Άγκυρας με τη Γερμανία, προειδοποιώντας ότι πράκτορες της Δύσης «τριγυρνούν ελεύθερα» στη χώρα του και δηλώνοντας ότι όσοι απειλούν τη χώρα του με επιβολή εμπάργκο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες.

Διαβάστε  Τουρκία: Βουτιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε Κούρδους και ακροαριστερούς ακτιβιστές, αλλά και σε ανθρώπους που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που το Βερολίνο διαψεύδει. Τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία εντείνει τις πιέσεις της στην Άγκυρα, απειλώντας να λάβει μέτρα που θα δυσχεράνουν τις γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία.

«Αν νομίζετε ότι μπορείτε να φοβίσετε την Τουρκία με εμπάργκο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για μεγαλύτερες συνέπειες. Είστε σίγουροι ότι ξέρετε ποιον χτυπάτε;»

Δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Διαφήμιση