“Χλιαρό” επεισόδιο ΗΠΑ-Ιράν με προειδοποιητικές βολές από αμερικανικό πολεμικό πλοίο

“Χλιαρό” επεισόδιο ΗΠΑ-Ιράν με προειδοποιητικές βολές από αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Ενδείξεις κλιμάκωσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν καταγράφονται καθώς αμερικανικό πολεμικό πλοίο ενεπλάκη σε επεισόδιο με ιρανικό περιπολικό κοντά στα στενά του Χορμούζ, με αποτέλεσμα το σκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να ρίξει προειδοποιητικά πυρά.

Το ιρανικό σκάφος, το οποίο ανήκε στο ναυτικό του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, σώματος – ελίτ των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και δεμένο με το ισλαμιστικό καθεστώς της χώρας, πλησίασε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων το αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

Οι κινήσεις των Ιρανών έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις Τραμπ που χαρακτηρίζουν το Ιράν “αδίστακτο κράτος” και στον απόηχο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος ανθρώπων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας και ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία των έξι για τα πυρηνικά.

Διαφήμιση
Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν επιδεινώνονται διαρκώς, ενώ η αραβική χώρο έχει βρεθεί στο επίκεντρο πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις τελευταίες δυο χώρες ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση