Μαξίμου: Στρατηγική βιώσιμης πρόσβασης στις αγορές

Μαξίμου: Στρατηγική βιώσιμης πρόσβασης στις αγορές

Το νέο οικονομικό δόγμα που διαμορφώνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο στις αγορές επιχειρεί να σκιαγραφήσει το Μέγαρο Μαξίμου με non paper που εξέδωσε αναλύοντας τους λόγους που επιχειρεί τώρα να δοκιμάσει τα επί χρόνια απαγορευμένα ύδατα των αγορών.

Η έκδοση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη:

1. Μία προσφορά ανταλλαγής καθώς και μία προσφορά επαναγοράς έναντι μετρητών που απευθύνεται σε κατόχους των ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου με λήξη το 2019.
2. Μία νέα έκδοση ομολόγου αναφοράς 5ετούς διάρκειας σταθερού επιτοκίου με λήξη το 2022.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Folli Follie απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού η συναλλαγή αυτή αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής η οποία αποσκοπεί, στην προληπτική διαχείριση των άμεσων, μελλοντικών, χρηματοδοτικών αναγκών, στην μείωση χρηματοληπτικών αναγκών της Ελλάδας το 2019 καθώς και στην έκδοση ενός ομολόγου με ικανοποιητική ρευστότητα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών κρατικών χρεογράφων στο πλαίσιο ανασύστασής της.

Διαβάστε  Ανάσα στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου μετά τις δηλώσεις Τρία

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση η επιλογή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής της Ελλάδας για να ανακτήσει βιώσιμη και σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.
Η απόφαση να επιχειρηθεί αυτή η συναλλαγή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βασίστηκε σε μια σειρά από θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα: Όπως στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε Caa2, από τον οίκο Moody’s,στις 23 Ιουνίου 2017, στην έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στις 12 Ιουλίου 2017 καθώς και στη συμφωνία για την επί της αρχής συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στις 20 Ιουλίου 2017 και τέλος στην αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s στις 21 Ιουλίου 2017.

Διαβάστε  Εκτός ταμπλό η Folli Follie, "εκτός θέσης" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαφήμιση