Δυο Γερμανίδες στο κατακάθι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

Δυο Γερμανίδες στο κατακάθι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

Τη θεωρία ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από ενδογενή τρομοκρατία επιβεβαιώνουν οι συλλήψεις δυο Γερμανίδων στο Ιράκ, οι οποίες είχαν μεταβεί εκεί ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και οι οποίες βρέθηκαν κατά την επέλαση των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στη Μοσούλη.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δύο γυναίκες οι οποίες κρατούνται στο Ιράκ έχουν τη γερμανική υπηκοότητα, ανάμεσά τους ένα κορίτσι 16 ετών που είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πρόσθεσε ότι προσπαθεί ακόμη να επιβεβαιώσει την εθνικότητα άλλων δύο γυναικών.

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπάρ σημείωσε – κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων – ότι Γερμανοί προξενικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την υπηκοότητα των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί τους την Πέμπτη. Αναμενόταν να δουν τις άλλες δύο εντός της ημέρας, πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη «μπόρεσαν να επισκεφθούν τις δύο από τις γυναίκες την 20ή Ιουλίου», ανέφερε η κ. Αντεμπάρ. Περισσότερα στοιχεία για τις άλλες δύο θα μπορέσουν να δοθούν στη δημοσιότητα μόνο αφού γίνουν προξενικές επισκέψεις, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της γερμανικές διπλωματίας.

Διαβάστε  Άγρια σφαγή αμάχων στο Μάλι από τζιχαντιστές

Η Μαρία Αντεμπάρ εξάλλου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η μία από τις Γερμανίδες είναι η Λίντα Βέντσλ, μια 16χρονη από τη Σαξονία η οποία έφυγε το 2016 από τη χώρα της και πήγε να ενταχθεί στις τάξεις του Ι.Κ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR και στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η έφηβη δήλωσε ότι έχει μετανιώσει που εντάχθηκε στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της και στην οικογένειά της.

Διαβάστε  Αφγανιστάν: O ISIS επιτέθηκε και σκότωσε 20 άοπλους Ταλιμπάν

Διαφήμιση