Η Fed στην κορυφή της ατζέντας της εβδομάδας

Η Fed στην κορυφή της ατζέντας της εβδομάδας

Έντονη αλλά όχι καυτή, με εξαίρεση τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοιχτών Αγορών της Fed για τα επιτόκια, θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει, καθώς εντός ΗΠΑ οι ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων έχουν σημαντικούς αλλά όχι κρίσιμους δείκτες.

Στις ΗΠΑ, τα σημαντικότερα γεγονότα θα είναι η απόφαση για το επιτόκιο της Fed και η πρώτη εκτίμηση της αύξησης του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο. Στην Ιαπωνία ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ανεργία, τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις. Παράλληλα, τον πληθωρισμό θα ανακοινώσει και η Αυστραλία και το ΑΕΠ το Ηνωμένου Βασίλειο, η Γαλλία και η Ισπανία για το δεύτερο τρίμηνο.

Στις ΗΠΑ η εβδομάδα θα είναι κουραστική, καθώς η εκτός από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και την ανακοίνωση του ΑΕΠ του β τριμήνου αναμένεται ο Flash PMI. Παράλληλα θα ανακοινωθούν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι υφιστάμενες και νέες πωλήσεις κατοικιών. Η τελική ανάγνωση του καταναλωτικού κλίματος του Μίτσιγκαν και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο CB. Τέλος θα δοθεί η πρώιμη εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου και των αποθεμάτων χονδρικής, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Fed του Σικάγο, ο δείκτης παραγωγής του Richmond Fed και ο δείκτης παραγωγής Fans του Kansas.

Διαφήμιση

Στην υπόλοιπη Αμερική: Οι επενδυτές αναμένουν το ΑΕΠ του Καναδά για τον μήνα. Δημοσιεύονται επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, την οικονομική δραστηριότητα και εμπορικό ισοζύγιο στο Μεξικό. Στη Βραζιλία θα ανακοινωθεί η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια καθώς και το ποσοστό ανεργίας. Τέλος στη Χιλή ανακοινώνονται τα στοιχεία για βιομηχανική.

Στην Ασία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης τα στοιχεία για την ανεργία, τον πληθωρισμό και το λιανικό εμπόριο. Άλλες σημαντικές εκδόσεις περιλαμβάνουν την αύξηση του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Στην Ευρώπη, οι σημαντικότερες εκδόσεις περιλαμβάνουν: ρυθμό ανάπτυξης για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία. Τα στιγμιαία δεδομένα PMI του Ιουλίου για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Πληθωρισμού για τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία · Και την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών στην Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Επίσης, στις βρετανικές παραγγελίες CBI, οι εγκρίσεις υποθήκης BBA και οι τιμές κατοικιών Nationwide θα είναι στο προσκήνιο.

Στην Αυστραλία, η προσοχή επικεντρώνεται στον πληθωρισμό καταναλωτώ και παραγωγών για το δεύτερο τρίμηνο.

Στην Αφρική, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα ποσοστά ανεργίας στη Νότιο Αφρική και η Γκάνα και η Νιγηρία θα μας δώσουν μια ενημέρωση για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Διαφήμιση