Σε pole position η κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές

Σε pole position η κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές

Στη γραμμή εκκίνησης για έξοδο στις αγορές βρίσκεται η κυβέρνηση, πλέον και επισήμως, μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, στο ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, τα επιτόκια της αγοράς θα είναι υψηλότερα από εκείνα του ESM. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «το ζητούμενο, στη συγκεκριμένη φάση, δεν είναι η εξεύρεση της φθηνότερης πηγής δανεισμού, αλλά η σταδιακή επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα της χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από τον πολιτικό δανεισμό του επίσημου τομέα».

Διαβάστε  Νέα έκθεση κατά FF Group ετοιμάζει η QCM

Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής πολιτικής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι

Διαφήμιση

“υπάρχουν τόσο οι προθέσεις όσο και οι προϋποθέσεις για την πρώτη έξοδο στις αγορές”

επισημαίνοντας ότι

«η χρονική στιγμή θα επιλεγεί ώστε η έξοδος να είναι απόλυτα ασφαλής και επιτυχημένη».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ότι,

«έχοντας εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας κάθε υπόνοια δημοσιονομικού ρίσκου. Αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν εξαλείψει τις βασικές πηγές αβεβαιότητας και έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνει, τέλος, ότι οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται οδηγούν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων με ορατές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα. «Ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια, η αγορά εργασίας εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική από τις αρχές του χρόνου ενώ οι αγορές ομολόγων ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ευνοϊκή συγκυρία πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί ώστε να είναι διατηρήσιμη», τονίζει ο κ. Κουτεντάκης.

Διαβάστε  Στο ταμπλό ξανά το ομόλογο της Sunlight

Διαφήμιση