Μπορεί ο Σκαραμούτσι να σώσει τον Τραμπ από τα media και τον… εαυτό του;

Μπορεί ο Σκαραμούτσι να σώσει τον Τραμπ από τα media και τον… εαυτό του;

Αν το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ στα media είναι αυτό της νέας αρχής, ο νέος διευθυντής Επικοινωνίας, Άντονι Σκάραμούτσι είναι μάλλον ο άνθρωπός του, κρίνοντας μάλιστα από την πρώτη επαφή με τα media έχει αρκετές πιθανότητες να το πετύχει.

Ωστόσο ο Σκαραμούτσι θα χρειαστεί πολύ περισσότερα από το αποδεδειγμένο προσωπικό του ταλέντο στην επικοινωνία και την προσωπική του διάθεση για να επιτύχει την αντιστροφή καθώς και τις όποιες φιλίες διαθέτει εντός και εκτός της Wall Street.

Μπορεί ο Σκαραμούτσι να έκανε καλή αρχή με τα media εμφανιζόμενος και δεχόμενος ερωτήσεις στο briefing μετά από δυο ηχηρές αποχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο και αποφεύγοντας ευθεία αντιπαράθεση με το CNN, ενώ επέδειξε και δημόσια ότι δεν έχει πρόβλημα να “τσαλακωθεί”, αυτά όμως αρκούν για να κάξουν τον ίδιο αγαπητό, ίσως αρκετά και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Ο Σακραμούτσι θα παραμείνει στα παρασκήνια καθώς δουλειά του θα είναι να αναγνωρίζει επερχόμενες κρίσεις και να τις προλαμβάνει, θα χρειαστεί όμως να χαλιναγωγήσει και τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά, τα οποία οι άνθρωποι της Wall Street προσέχουν, αρκετές από τις μεγάλες κρίσεις και οι περισσότερες από τις αντιπαραθέσεις του Τραμπ με τα media ξεκίνησαν από την αδυναμία αυτοπεριορισμού του ίδιου του προέδρου ο οποίος επιτίθεται μέσω tweeter.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Παράλληλα, ο Σκαραμούτσι καλείται να διαχειριστεί την εν εξελίξει κρίση σχετικά με τη Ρωσία, τους τριγμούς στον Λευκό Οίο, τους οποίους ήδη αρνείται, και τη χαμηλή δημοτικότητα του προέδρου.

Ιδιαίτερα το project της δημοτικότητας μπορεί να αποδειχθεί παγίδα, καθώς σε λίγο καιρό θα υπάρξουν μετρήσεις για την αποδοχή του ίδιου του Σκαραμούτσι και αν αυτή είναι υψηλότερη από του Τραμπ, τότε… η επόμενη ημέρα για τον διευθυντή Επικοινωνίας θα είναι σίγουρα δυσκολότερη από την προηγούμενη.

Διαβάστε  Πολεμο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν και εμπλοκή των ΗΠΑ φοβάται ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Σκαραμούτσι, με μπλε γραβάτα και αμερικανική σημαία σε σκούρο κοστούμι, μίλησε με ανταποκριτές, υποσχέθηκε να είναι διαφανής και έκανε θετικά σχόλια για το CNN, το δίκτυο που Τραμπ και Σπάισερ λατρεύουν να μισούν.

Ο Σκαραμούτσι αυτοσαρκάστηκε μιλώντας για το ύψος του και ζητούσε συγγνώμη από τον Τραμπ για σχόλιο που είχε κάνει το 2015 αποκαλώντας τον σημερινό πρόεδρο πολιτικό σαλτιμπάγκο.

Διαφήμιση