Ο Αμπάς παγώνει τις συνομιλίες με το Ισραήλ

Ο Αμπάς παγώνει τις συνομιλίες με το Ισραήλ

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τους θανάτους τριών Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια ταραχών από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι παγώνει όλες τις επαφές με την κυβέρνηση του Ισραήλ, λόγω της διαμάχης για το ζήτημα της εισόδου στον ιερό χώρο, για το οποίο ξέσπασαν οι ταραχές μετά από απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την είσοδο ανδρών κάτω των 50 ετών.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς ζήτησε νωρίτερα την απόσυρση των ανιχνευτών μετάλλων από τους τόπους λατρείας υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προσεύχονται με αξιοπρέπεια.

Ο Αμπάς δήλωσε ότι διακόπτονται όλες οι διμερείς επαφές έως ότου το Ισραήλ αναιρέσει τις αποφάσεις του για αύξηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τους ιερούς χώρους των μουσουλμάνων στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Διαφήμιση

Ο Αμπάς χαρακτηρίζει τα μέτρα ασφαλείας προσπάθεια του Ισραήλ να ελέγξει ντε φάκτο το τέμενος Αλ Άκσα και να διαφύγει των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Διαφήμιση