Η Ελλάδα βλέπει QE αλλά τον Οκτώβριο

Η Ελλάδα βλέπει QE αλλά τον Οκτώβριο

Στις… καθυστερήσεις θα κριθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγές στην κεντρική τράπεζα η συζήτηση για το θέμα προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

Ήδη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας, το ΔΝΤ ενέκρινε κατ αρχήν το ελληνικό πρόγραμμα, επιμένοντας όμως σε μέτρα για το χρέος και μείωση πλεονασμάτων μακροπρόθεσμα πριν την ενεργοποίησή του που θα φτάνει στα 1,6 δισ.

Διαβάστε  Γιατί ο Πάιτ χαιρετίζει τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα έχουν καταστεί γνωστά ελάχιστα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής θέλουν να αποφύγουν οποιαδήποτε απόφαση, πριν την έκβαση των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία.

Διαφήμιση

«Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στον Οκτώβριο»

σπεύδει να προσθέσει ένας εκ των αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι

«λίγα θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά».

Επισήμως, η ΕΚΤ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.

Διαβάστε  Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Χθες, πάντως, ο Μάριο Ντράγκι άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγών στο QE εντός του φθινοπώρου, δίχως ωστόσο, να προσδιορίσει χρονικά τις σχετικές αποφάσεις.

Το τελευταίο διάστημα, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος, καθώς παρότι οι ρυθμοί ανάκαμψης έχουν ισχυροποιηθεί, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, απέχοντας παρασάγγας από τους στόχους της ΕΚΤ.

Διαβάστε  Ο Ντράγκι προανήγγειλε το θάνατο το QE τον Δεκέμβριο

Διαφήμιση