Ντράγκι: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, η ΤτΕ ανησυχεί

Ντράγκι: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, η ΤτΕ ανησυχεί

Δήλωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της απόφασης του εκτελεστικού συμβουλίου για τα επιτόκια.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να δοκιμάσει τα νερά των αγορών με έκδοση ομολόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό είναι αρμοδιότητας της κυβέρνησης, επισήμανε όμως στην ακριβώς επόμενη πρότασή του τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Συνταγή Στουρνάρα στη WSJ: Πρώτα αποκρατικοποιήσεις, μετά αγορές

Διαφήμιση

Η πολύ προσεκτική ρητορική που χρησιμοποίησε απαντώντας στις ερωτήσεις ο Μάριο Ντράγκι καθιστά σαφές ότι η ΕΚΤ έχει δεύτερες σκέψεις για την έξοδο στις αγορές, αποδεχόμενη της ανησυχίες που έχει εκφράσει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για την ελληνική οικονομία, ο ισχυρός «άνδρας» της κεντρικής τράπεζας ξεκαθάρισε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών εξαρτάται από την «πιστή υλοποίηση του προγράμματος».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, χρειάζεται μια ευρύτερη στρατηγική.

Κατά τον ίδιο, αυτή η στρατηγική θα πρέπει να περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και «μια έξοδο στις αγορές με διάρκεια».

Διαφήμιση