Με απειλές “γιορτάζει” ο Ερντογάν τα 43 χρόνια του Αττίλα

Με απειλές “γιορτάζει” ο Ερντογάν τα 43 χρόνια του Αττίλα

Στο μοτίβο της κλιμάκωσης σε όλα τα μέτωπα και με εμπρηστική διάθεση επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας εμμέσως με δηλώσεις του για την ανάληψη δράσης, στην “μαύρη” επέτειο των 43 ετών από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να διατηρήσει ψηλά στη διεθνή ατζέντα το κυπριακό στο πλαίσιο ευρύτερης στρατηγικής για την έξοδο από τη διεθνή απομόνωση που του έχει επιβληθεί, συνέχισε τις προβοκάτσιες δηλώνοντας ότι “η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς”, στο μήνυμά του για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στο μήνυμά του προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστηρίζει ότι «οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες, εν αναμονή αποτελεσμάτων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση. «Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ισχυρίζεται.

Διαβάστε  Ερντογάν: Ηγέτης του τρίτου κόσμου και των αιρετικών

Πλέον, αναφέρει, «κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τ/κ λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου».
Στο μήνυμά του. ο Τ. Ερντογάν σημειώνει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο γ.γ. της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.

Η Άγκυρα έχει αναγκαστεί να μετριάσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 11, από τη γαλλοιταλική κοινοπραξία ENI-Total, καθώς το γαλλικό πολεμικό ναυτικό έχει στείλει δυο φρεγάτες και οι ΗΠΑ την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου George W.H Bush.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τη λίρα, οδηγούν στη σύγκρουση Ερντογάν-τραπεζιτών

Θέλοντας όμως να διατηρήσει υψηλά τους τόνους επιδιώκοντας διεθνείς αντιδράσεις ο Ταγίπ Ερντογάν μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο παρενοχλώντας το αεροπλάνο και το ελικόπτερο του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας καθώς πραγματοποιούσε περιοδεία στα ακριτικά νησιά. Ενώ παράλληλα επιχειρεί την αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακη΄ς υφαλοκρηπίδας με NAVTEX και NOTAM και συντηρώντας σκηνικό έντασης με τα ερευνητικά πλοία Cesme και Barbaros καθώς και με διαρκείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου.

Διαφήμιση