“Πόλεμος” Τραμπ-media για δεύτερη συνάντηση με τον Πούτιν στο G20

“Πόλεμος” Τραμπ-media για δεύτερη συνάντηση με τον Πούτιν στο G20

Σε σφοδρή σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με τα media εξελίσσεται αποκάλυψη δεύτερης άτυπης συνάντησης που είχε πρόεδρος των ΗΠΑ τον Ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Άγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Αμβούργο.

Όπως αναφέρει το Reuters την είδηση της δεύτερης συνομιλίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλάντιμιρ Πούτιν μετέφερε ο Ίαν Μπρέμερ πρόεδρος του Eurasia Group, ενός οργανισμού πολιτικών αναλύσεων. Ο Μπρέμερ όμως μιλά για “ζωηρή” συνομιλία που διήρκεσε περίπου μια ώρα με μόνο παρόντα τον μεταφραστή του Ρώσου προέδρου.

Εφόσον ο Λευκός Οίκος δεν διαψεύδει την απουσία Αμερικανού μεταφραστή και δεν προσδιορίζει επαρκώς τη διάρκεια και το περιεχόμενο της συνομιλίας τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την ουσία της σχέσης των δυο ηγετών, τη στιγμή μάλιστα που η έρευνα για τις προεκλογικές σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και του ίδιου με τον Πούτιν και παράγοντες του Κρεμλίνου βρίσκονται υπό διερεύνηση από ανεξάρτητο ανακριτή και την Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου.

Διαφήμιση

Στην εκδοχή του Λευκού Οίκου, όπως τη μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, αρχικά δεν υπήρξε σαφής προσδιορισμός της χρονικής διάρκειας και του περιεχομένου, ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης. Σε δεύτερο χρόνο ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι οι δύο άντρες είχαν “απλώς μια σύντομη συνομιλία”, και όχι “δεύτερη συνάντηση”, στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στη Γερμανία στις αρχές του μήνα. Οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Πούτιν για τη συνομιλία τους γιατί ο αμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά, τόνισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.

Στην πρώτη τους συνάντηση στις 7 Ιουλίου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για δύο ώρες. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Πούτιν αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι κατεύθυνε τις προσπάθειες άσκησης επιρροής στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

Ο Τραμπ επιχείρησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα των media μέσω του tweeter επισημαίνοντας ότι το δείπνο ήταν επίσημο και γνωστό στον Τύπο και όχι ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι αρχηγοί κρατών μαζί με τις συντρόφους τους.


Ενώ σε δεύτερο tweet αναφέρει ότι τα fake news γίνονται ολοένα και πιο ανέντιμα και ότι προσπαθούν να κάνουν ένα επίσημο δείπνο να φανεί “αμαρτωλό”.

Διαφήμιση