Ανάδοχοι και Πολιτική Γραμματεία προσυπογράφουν έξοδο στις αγορές

Ανάδοχοι και Πολιτική Γραμματεία προσυπογράφουν έξοδο στις αγορές

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για την έξοδο στις αγορές καθιστώντας το σενάριο από εικαζόμενο σε σχεδιαζόμενο, καθώς όπως αποκαλύπτει το Reuters η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε αναδόχους για την έκδοση ομολόγου. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι εξασφάλισε το πράσινο φως της Πολιτικής Γραμματείας για την υλοποίηση του πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού με στόχο την εμπέδωσε του θετικού κλίματος που εκπορεύεται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της αυξημένης πολιτικής ευελιξίας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Reuters την έκδοση ομολόγων αναλαμβάνουν οι Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, τις φήμες, τις αντιδράσεις και τις κινήσεις του κυβερνητικού επιτελείου η έξοδος στις αγορές αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να προσδιοριστεί ακόμη η ημέρα, η οποία εξαρτάται από το βαθμό ετοιμότητας των υποψήφιων αγοραστών και τις τυπικές προετοιμασίες των αναδόχων και του ΟΔΔΗΧ.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Φτιάχνουν κλίμα για αγορές και ανασχηματισμό

Ανοιχτά παραμένουν και πολιτικά ζητήματα, όπως η επίσημη συγκατάθεση των δανειστών αλλά και ο ρόλος των εκθέσεων βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ καθώς και οι θέσεις των οίκων αξιολόγησης.

Καταλυτική για τις εξελίξεις ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, βήμα που θεωρείται προοίμιο της σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα αναγγείλει την έξοδο στις αγορές στην ΚΕ ή αν θα προσέλθει νικητής και ζητώντας την ενεργοποίηση όλων στην κατεύθυνση της ανατροπής του αρνητικού κλίματος προσφέροντας την επιτυχή έκδοση ως όπλο στη φαρέτρα των στελεχών.

Διαβάστε επίσης: Διπλή έξοδος Τσίπρα σε αγορές και Κεντρική Επιτροπή

Τα μέλη της ΠΓ συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία, με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος, όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαφήμιση