if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Αίμα αμάχων ρέει άφθονο στο Αφγανιστάν

U.S. Soldiers with Charlie Company, 1st Battalion, 17th Regiment unload Humanitarian aid for distribution to the town of Rajan Kala, Afghanistan Dec. 05, 2009. Charlie Company used their Stryker armored vehicles to move the Humanitarian aid from the Joint District Community Center to the town of Rajan Kala. (U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Francisco V. Govea II/Released)

Σε επίπεδα ρεκόρ έχουν φτάσει οι θάνατοι άμαχων πολιτών στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκαν στις 17 Ιουλίου.

Η αύξηση των θυμάτων μεταξύ γυναικών και παιδιών ήταν ιδιαίτερα σημαντική και αποδόθηκε εν μέρει σε βόμβες των Ταλιμπάν. Μέχρις ότου αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που συμβάλλουν στη σύγκρουση – συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας των δυνάμεων του Αφγανιστάν και της υποστήριξης του Πακιστάν στους Ταλιμπάν – οι προοπτικές για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν ασαφείς.

Σε αυτή τη φάση οι Ταλιμπάν κερδίζουν έδαφος με την κυβέρνηση της χώρας και τις συμμαχικές δυνάμεις να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο κομβικών σημείων και μεγάλων πόλεων. Ωστόσο οι ΗΠΑ και το NATO εξετάζουν τώρα την ενίσχυση των δυνάμεων στη χώρα.
[graphiq id=”htZv8sN58O1″ title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στο Αφγανιστάν” width=”700″ height=”573″ url=”https://sw.graphiq.com/w/htZv8sN58O1″ frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version