Μεγάλη Βρετανία: Η αστυνομία απέτρεψε πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις

Μεγάλη Βρετανία: Η αστυνομία απέτρεψε πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις

Την εκδήλωση πέντε τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αποτρέψει η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και μιας μόλις μερικά λεπτά πριν συμβεί.

Σύμφωνα με συνέντευξη του αστυνομικού επιτρόπου της μητροπολιτικήςε αστυνομίας του Λονδίνου, Κρενσίντα Ντικ, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC, έχουν επίσης συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και είτε διέδιδαν μίσος, είτε προήγαγαν την τρομοκρατία.

Διαβάστε  Ο Τραμπ στηρίζει την... καμμένη Μέι

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνος εντός τους 2017 τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν εκδηλωθεί στη Μεγάλη Βρετανία, οι τρεις εκ των οποίων στο Λονδίνο.

Διαφήμιση

Όπως επισημαίνουν οι αρχές το μπραράζ τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο έχει οδηγήσει σε αύξηση της επαγρύπνησης αλλά και των μέτρων ασφαλείας καθώς και της αφύπνισης των πολιτών απέναντι σε ενδεχόμενα περιστατικά.

Διαβάστε  Περιστατικό που ξυπνά μνήμες της υπόθεσης Σκρίπαλ στη Βρετανία

Στο επίκεντρο της προσοχής των αρχών και των πολιτών βρίσκονται οι αποκαλούμενοι “μοναχικοί λύκοι”, το πλεον δύσκολο είδος τρομοκράτη καθώς δεν έχει δίκτυο και δρα ανάλογα με την ψυχολογική του κατάσταση.

Οι οργανωμένες ομάδες τζιχαντιστών αν και έχουν ανθίσει την τελευταία 10ετία είναι πιο εύκολες στην ανίχνευση και την αποτροπή.
[graphiq id=”12qUqSu3zp3" title=”Μεγάλη Βρετανία: Νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατικές επιθέσεις” width=”700" height=”593" url=”https://sw.graphiq.com/w/12qUqSu3zp3" frozen=”true”]

Διαβάστε  Η Λευκή Βίβλος του Brexit: Τι δίνει και τι ζητά η Μέι από τις Βρυξέλλες

Διαφήμιση