Αίγυπτος: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, 4 νεκροί

Αίγυπτος: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, 4 νεκροί

Σε βεντέτα με τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου έχουν επιδοθεί οι τζιχαντιστές καθώς η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον πρόεδρο Σίσι μετά το μπαράζ επιθέσεων σε βάρος χριστιανών-κοπτών από εξτρμιστές τζιχαντιστές που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Ισλαμικό Κράτος και επιδιώκουν τον εκτοπισμό τους από τα παράλια.

Τέσσερις Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε  Ξεκίνησαn οι εκλογές στην Αίγυπτο, τρέχει μόνος ο Αλ Σίσι

Οι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Aλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι ενός δρόμου, σύμφωνα με τις πηγές. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Όταν δεύτερο θωρακισμένο όχημα έσπευσε επιτόπου, δεύτερη βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα ακόμη τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τις πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πιστεύεται ότι εξτρεμιστές πυροδότησαν και τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τηλεχειρισμό.

Διαβάστε  Αίγυπτος: Ανοιχτή σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος, έξι στρατιώτες νεκροί

Ως τώρα εξάλλου δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή επίθεση. Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με εκστρατεία ανταρτοπολέμου, πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο διαδραματίζει η «Επαρχία του Βόρειου Σινά», όπως αυτοαποκαλείται ο αιγυπτιακός βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
[graphiq id=”jTuy9R48oBL” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στην Αίγυπτο” width=”700" height=”575" url=”https://sw.graphiq.com/w/jTuy9R48oBL” frozen=”true”]

Διαβάστε  Νέα επίθεση κατά Χριστιανών στην Αίγυπτο, δύο νεκροί