Καυτή σε στοιχεία η εβδομάδα που έρχεται

Καυτή σε στοιχεία η εβδομάδα που έρχεται

Γεμάτη εβδομάδα θα είναι η ερχόμενη για τις αγορές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Ασία καθώς συνεδριάζει η ΕΚΤ για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και από το ανακοινωθέν και τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την απόσταση που χωρίς τον Μάριο Ντράγκι από τον Βόλφκγναγκ Σόιμπλε, η οποία θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από τη διαδρομή Φρανκφούρτη-Βερολίνο.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές θα εστιάσουν στις νέες οικοδομές, νέες άδειες και το δείκτη κατοικίας NAHB. Στην Ασία, τα σημαντικότερα στοιχεία περιλαμβάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κίνας, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, καθώς αν και αναμένεται να αναλάβει επιτοκιακή δράση θα δώσει αίσθηση της προοπτικής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός και οι λιανικές πωλήσεις.

Διαβάστε  Οι δασμοί Τραμπ πλημμυρίζουν την ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα, κίνδυνος μεγάλης πτώσης τιμών

Στις ΗΠΑ, οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τον δείκτη κατασκευαστικής δραστηριότητας NY Empire State. Τιμές εισαγωγών και εξαγωγών, τον δείκτη της αγοράς κατοικιών NAHB, τις καθαρές ροές κεφαλαίων και επενδύσεις σε ξένα ομόλογα και τις εκκινήσεις νέων οικοδομών για κατοικίες καθώς και τις νέες άδειες οικοδόμησης. Στα highlight της εβδομάδας στις ΗΠΑ είνα ο δείκτης παραγωγής της Feddiephia Fed.

Στην υπόλοιπη Αμερική: οι επενδυτές θα ενημερώνονται για τον πληθωρισμό του Καναδά και τις λιανικές πωλήσεις. Και η Βραζιλία θα δημοσιεύσει τον πληθωρισμό, τον τρεχούμενο λογαριασμό και τις άμεσες ξένες επενδύσεις στο μέσο του μήνα.

Διαβάστε  Μυρίζει κρίση στην Ιταλία, σε επίπεδα 2014 οι αποδόσεις των ομολόγων

Στην Ασία, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις, τις επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων και τις τιμές των κατοικιών. Στην Ιαπωνία συνεδριάζει η BoJ και ανακοινώνονται στοιχεία για το εμπόριο, ο πληθωρισμό της Μαλαισίας και η νομισματική νομισματική πολιτική της Ινδονησίας.

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ θα ενημερώσει σχετικά με τη νομισματική της πολιτική. Σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνουν: τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, την κατασκευαστική παραγωγή και τον τρεχούμενο λογαριασμό, Τον πληθωρισμό καταναλωτών και παραγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις λιανικές πωλήσεις, καθώς και τον δείκτη ZEW στη Γερμανία.

Διαβάστε  Ιταλία: Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί, στα ύψη το κόστος δανεισμού

Στην Αυστραλία, η RBA θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία αναμένεται να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προοπτικές της τράπεζας για πολιτική και οι επενδυτές θα περιμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση του Ιουνίου.

Στην Αφρική, ο πληθωρισμός και η απόφαση για τα επιτόκια της Νότιας Αφρικής θα βρίσκονται επίσης στο προσκήνιο.