Τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτικών μεταναστών στη Γερμανία

Τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτικών μεταναστών στη Γερμανία

Απρόσμενες διαστάσεις έχει προσλάβει το ζήτημα των αιτήσεων ασύλου από Τούρκους στη Γερμανία καθώς μόνο το πρώτο 6μηνο του 2017 ξεπέρασαν τις 3,000. Η απόφαση της Γερμανίας να χορηγεί πολιτικό άσυλο σε Τούρκους που διώκονται ή που διατρέχουν κίνδυνος σχετικά με το παράλληλο κράτους του Γκιουλέν, έχει ανεβάσει την ένταση στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πογκρόμ συλλήψεων ακτιβιστών, δημοσιογράφων, ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης, υπό την κατηγορία των σχέσεων με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαβάστε  Τρεις νεκροί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία λόγω... τσαμπουκά

Mετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία από την Τουρκία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει άσυλο, μεταξύ άλλων, 209 διπλωμάτες και άλλοι 205 κρατικοί υπάλληλοι.
Πέρυσι ζήτησαν άσυλο στην Γερμανία συνολικά 5.742 Τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και 4.400 Κούρδοι.

Διαβάστε  Η Γερμανία ρουφάει όλο το ρευστό της Ευρωζώνης: Έκρηξη πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών

Πάνω από 3.000 Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2017, όπως αναφέρουν εφημερίδες του συγκροτήματος Funke (Ηamburger Abendblatt, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost), επικαλούμενες πληροφορίες της γερμανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (ΒΑΜF).