Θα καταθέσει στη Γερουσία για τις επαφές με τη Ρωσίδα δικηγόρο ο Τραμπ Τζούνιορ

Θα καταθέσει στη Γερουσία για τις επαφές με τη Ρωσίδα δικηγόρο ο Τραμπ Τζούνιορ

Την κλήτευση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας που διερευνά σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμο με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 εισηγούνται οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές μέσω της επικεφαλής του κόμματος στην επιτροπή, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις συναντήσεις του με τη Ρωσίδα δικηγόρο και της δημοσιοποίησης της σχετικής αλληλογραφίας από τον ίδιο.

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, δήλωσε χθες ότι θέλει να καλέσει όσο το δυνατόν συντομότερα τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, γιο του προέδρου των ΗΠΑ, να εμφανιστεί για κατάθεση ενώπιον της επιτροπής.

Διαβάστε  Ο Τραμπ θολώνει τα νερά για τη Συρία, ζητάει να του πουν ευχαριστώ

Ο γιος του Τραμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων χθες όταν δημοσιοποίησε μια σειρά ηλεκτρονικών μηνημάτων που αντάλλαξε πέρυσι σχετικά με μιά Ρωσίδα δικηγόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία έφερε το θέμα στο φως, η δικηγόρος Ναταλία Βεσελνίτσκα ισχυρίστηκε ότι αντιπροσωπεύει τη ρωσική κυβέρνηση και θέλει να του δώσει πληροφορίες που θα βλάψουν την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Ο Τραμπ τζούνιορ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τη Ναταλία Βεσελνίτσκα, σημειώνοντας ωστόσο ότι εκείνη ενδιαφέρθηκε περισσότερο να συζητήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ ανέφερε σε ακρόαση χθες ότι είχε αποστείλει πάνω από είκοσι επιστολές ζητώντας πληροφορίες, είχε παγώσει στη Γερουσία τη διαδικασία έγκρισης υποψηφίων για κυβερνητικές θέσεις ώστε να ασκήσει πίεση για την λήψη απαντήσεων, και είχε συναντηθεί με προσωπικό από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ρόμπερ Μόλερ, ο οποίος διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Ο ίδιος ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση χθες να μάθει πώς επιτράπηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ρωσίδας δικηγόρου, που συναντήθηκε με τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2016. Όπως διευκρίνισε το γραφείο του Γκράσλεϊ, σε επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο Γκράσλεϊ σημείωσε ότι η έγκριση για να ταξιδέψει η δικηγόρος, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια στις ΗΠΑ είχε ημερομηνία λήξης τις 7 Ιανουαρίου 2016, και η αίτησή της για παράταση είχε απορριφθεί.

Διαβάστε  Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο FBI-Ομπάμα, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει