Εκλογική επίθεση Μέρκελ σε Ντράγκι

Εκλογική επίθεση Μέρκελ σε Ντράγκι

Με επίθεση στον Μαριο Ντράγκι και τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ να κερδίσει τη στήριξη και να κάμψει τις αμφιβολίες τραπεζιτών και βιομηχάνων καθώς τους ζητά στήριξη μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και επενδύσεων, καθώς και την οικονομική ενίσχυση του κόμματός της.

Ξεφεύγοντας από τα συνήθη όρια της μη κρητικής της ανεξάρτητης ΕΚΤ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υιοθέτησε την πρακτική Σόιμπλε, δηλώνοντας ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ακόμη αυτή που θα προτιμούσε το Βερολίνο, αναφερόμενη στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται επί χρόνια με στόχο να υπάρξει ρευστότητα στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε  Αδύναμος ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, υπό πίεση η ΕΚΤ

Επίσης, η Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό η Ευρώπη να επανέλθει σε μια πιο σφικτή κατάσταση. «Δεν έχουμε ακόμη επανέλθει εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης καταγράφουν ξανά οικονομική ανάπτυξη. Εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, κάτι που μας ενθαρρύνει (σ.σ. διότι μας δείχνει) ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Διαβάστε  Η Γερμανία ρουφάει όλο το ρευστό της Ευρωζώνης: Έκρηξη πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών