Πρόσκληση σε Τσίπρα για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον

Πρόσκληση σε Τσίπρα για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον

Απρόσμενα θετικά αποτελέσματα είχε για τον Αλέξη Τσίπρα η τηλεφωνική επικοινωνία για το Κυπριακό με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς καθώς διατυπώθηκε επίσημη πρόταση για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, που συνεπάγεται επίσημη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας βρέθηκε το Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντάνα στην Ελβετία, καθώς το Σκοπιανό -αν και το τελευταίο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού-.

Διαβάστε  Σχέδιο "πλημμύρα" για τη διαχείριση των ανοιχτών μετώπων

Κατά τη συνομιλία τους συζήτησαν επίσης τις περιφερειακές εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι κ.κ. Τσίπρας και Πενς επιβεβαίωσαν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη την Ελλάδα για την πρόοδο των τελευταίων μηνών στην οικονομία της, προσκαλώντας παράλληλα τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Στην τελική ευθεία το Σκοπιανό: Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στις 17 Μαΐου

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Πενς «οι ηγέτες εξέφρασαν λύπη για το ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία επίλυσης, ενώ ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε  Το όνομα αυτής Severna Makedonja(αμετάφραστο)

Διαφήμιση