Ο Ρέγκλινγκ στρώνει το δρόμο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ο Ρέγκλινγκ στρώνει το δρόμο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Δηλώσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του εδάφους για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ESM την ημέρα καταβολής του πρώτου τμήματος της δόσης των 8,5 δισ., υποστηρίζοντας ότι είναι καλή περίοδος για την διαμόρφωση των συνθηκών αποκατάστασης της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, υπό το πρίσμα της ολοκλήρωσης του προγράμματος σε ένα έτος.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogropu τη Δευτέρα, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε χαρούμενος για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα.
Επεσήμανε ότι τα διδάγματα από τις επιτυχημένες επιστροφές στις αγορές χωρών που επίσης βρίσκονταν σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο παρελθόν, όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την Ελλάδα.

Διαβάστε  "Πόλεμος" στον ΟΠΕΚ: Ποιοί θέλουν φθηνότερο και ποιοί ακριβότερο πετρέλαιο

Τόνισε, δε, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας πως δεν είναι «σοφό» να περιμένει η Αθήνα το τέλος του προγράμματος.
Ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να δανειστεί από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμά της, καθώς πλέον έχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο και θα διατηρήσει.
Όπως εξήγησε, η επιστροφή στις αγορές θα χρησιμεύσει μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Το IPO των 2 τρισ. της Aramco απομακρύνεται

Διαφήμιση