Και ο γιος του Τραμπ μπλεγμένος με τη Ρωσία, λίγο μετά τη συνάντηση με Πούτιν

Και ο γιος του Τραμπ μπλεγμένος με τη Ρωσία, λίγο μετά τη συνάντηση με Πούτιν

Σε ταγκό εξελίσσεται η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με το FBI, τη Γερουσία και τις υπηρεσίες πληροφοριών καθώς λίγο μετά την “καταπληκτική” σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά μη παραγωγική κατά τον Λευκό Οίκο, συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν η προσοχή όλων στρέφεται στις επαφές του υιού του με Ρωσίδα δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Ο Αμερικανός δήλωσε, δια των δικηγόρων του, ότι «δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε» το 2016 σε συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και μιάς δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλούσαν ζημιά στην αντίπαλό του για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Διαφήμιση

Επικαλούμενη τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται καθώς πρόκειται για το κοντινότερο άτομο στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ και από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι γνώση των επαφών είχαν και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη και στενοί συνεργάτες του καθώς και μέλη της οικογενείας, είναι πλέον πολύ δύσκολο να αντέξει το επιχείρημα της άγνοιας του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί για ακόμηα μια φορά ο χρονισμός της έρευνας και των αποκαλύψεων καθώς όλα τα στοιχεία δίδονται στη δημοσιότητα αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στη Γερμανία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20.

Ήδη οι αντιφάσεις για τη συνάντηση αυτή είναι πολλές με τον Λευκό Οίκο αλλά και τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ να ανασκευάζουν και στην ουσία να αντιφάσκουν προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μέσω twitter.