Τραμπ-Πούτιν: Η καταπληκτική συνάντηση που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα

Τραμπ-Πούτιν: Η καταπληκτική συνάντηση που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να περιορίσει τον αντίκτυπο των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ο Λευκός Οίκος σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Ρώσο ομόλογό του, η οποία καταλήγει όμως να αντιφάσκει.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο, αλλά ξεκίνησε ένας διάλογος σε κάποια ακανθώδη ζητήματα, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στρατηγός ΜακΜάστερ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο FBI-Ομπάμα, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Ωστόσο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει “καταπληκτική” τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, που ήταν παρών, δήλωσε ότι ο Τραμπ αν και έθεσε το θέμα της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές, εν τούτοις δέχθηκε τη θέση του Βλάντιμιρ Πούτιν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε. Κανείς δεν περίμενε να λυθεί κάποιο από το προβλήματα σε αυτή την συνάντηση. Αλλά ήταν η αρχή ενός διαλόγου σε κάποια ακανθώδη προβλήματα και θα ξεκινήσουμε τώρα να συνεργαζόμαστε»

τόνισε ο ΜακΜάστερ σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, σημειώνοντας ότι η συζήτηση των δύο ηγετών ήταν «ευρεία και επί της ουσίας».

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Παράλληλα, τόνισε ότι η εκεχειρία που θα τεθεί από σήμερα Κυριακή σε ισχύ στην νοτιοδυτική Συρία αποτελεί για τις ΗΠΑ μια «προτεραιότητα» και ένα «σημαντικό βήμα» για την ειρήνη, κρίνοντας εvθαρρυvτική τηv πρόoδo που συντελέστηκε για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Γερουσίας για τις σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα -που αποδέχθηκε ο Τραμπ, ότι το Κρεμλίνο προσπάθησε και πέτυχε να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες θα χάσουν αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων =

Διαφήμιση