Ελεύθερη η Μοσούλη, έφυγε με λεφτά ο ISIS

Ελεύθερη η Μοσούλη, έφυγε με λεφτά ο ISIS

Τη νίκη των ιρακινών στρατευμάτων έναντι του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσοϋλη κήρυξε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαιντέρ αλ Αμπαντι, επισκεπτομενος την πόλη που αποτελουσε την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Η Ιρακινή τηλεόραση μεταδίδει ότι τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί και ελέγχουν μια γειτονιά στη Μοσούλη.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαχητές του ISIS έχουν πάρει ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς κατά την αποχώρησή τους.

Διαβάστε  Αφγανιστάν: O ISIS επιτέθηκε και σκότωσε 20 άοπλους Ταλιμπάν

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους «ηρωικούς μαχητές» αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για τη μεγάλη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, ενώ οι τζιχαντιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη έπεφταν στον ποταμό προκειμένου να γλιτώσουν.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβε την πόλη πριν από τρία χρόνια, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με την διαρκή απώλεια εδαφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να ελέγχει εδάφη στο Ιράκ και την Συρία.

Οι τζιχαντιστές δέχονται ισχυρές πιέσεις στο επιχειρησιακό τους κέντρο, την πόλη Ράκα της Συρίας, από την οποία κι οργάνωναν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους