Τουρκία: Συνέλαβαν και τη νέα διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας

Τουρκία: Συνέλαβαν  και τη νέα διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας

Επιμένει σε προκλήσεις καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκία, συλλαμβάνοντας και τη νέα επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, Ιντίλ Εσέρ, μαζί με στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων και ακτιβιστών.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την οργάνωση, η Ιντίλ Εσέρ συνελήφθη χθες Τετάρτη μαζί με επτά άλλους ακτιβιστές που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο.
Την είδηση για τη σύλληψη οκτώ μελών ΜΚΟ μαζί με τέσσερις ακόμη ανθρώπους μετέδωσε και η εφημερίδα Hurriyet, η οποία διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Η τουρκική αστυνομία από την πλευρά της δεν έχει διευκρινίσει πού κρατούνται, ούτε για ποιο λόγο συνελήφθησαν τα 12 αυτά άτομα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο εκπαιδευτές, ένας Γερμανός και έναν Σουηδός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν το πρόγραμμα.
«Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι και εξοργισμένοι που κάποιοι από τους πιο γνωστούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, μπόρεσαν να συλληφθούν με αυτό τον τρόπο, χωρίς τον παραμικρό λόγο», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας. «Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους», πρόσθεσε.
Οι συλλήψεις έγιναν λιγότερο από ένα μήνα μετά τη σύλληψη του προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, του Τανέρ Κιλίτς με «εντελώς αβάσιμες κατηγορίες» που τον συνδέουν με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

Διαφήμιση