Το ράλι του πετρελαίου έδωσε κέρδη, η εικόνα παραμένει αρνητική

Το ράλι του πετρελαίου έδωσε κέρδη, η εικόνα παραμένει αρνητική

Με την τιμή να παραμένει κάτω των $50 ανά βαρέλι, έληξε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το πετρέλαιο από το 2012, καθώς η αντίδραση της Ρωσίας σε οποιαδήποτε πρόταση για εμβάθυνση περικοπών παραγωγής στη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ βάζει ταβάνι σε προσδοκίες και… τιμές.

Παρόλο που οι τιμές είχαν ενισχυθεί την περασμένη εβδομάδα, τo πετρέλαιο παραμένει σε bear market, με τις ανησυχίες πως η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς θα αντισταθμίσει τις περικοπές παραγωγής από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ να μην δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για τη διατήρηση του ράλι του μαύρου χρυσού.

Μπορεί οι αναλυτές να εκτιμούν πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού θα συνεχίσουν να μειώνονται, ωστόσο η εξέταση και μόνο του ενδεχομένου βαθύτερων περικοπών στη συμφωνία ΟΠΕΚ-Ρωσίας υποδηλώνει πως οι παραγωγοί ανησυχούν πως η υπάρχουσα συμφωνία δεν αρκεί να υποστηρίξει τις τιμές.

Διαφήμιση

Ρώσοι αξιωματούχοι, οποιαδήποτε συμφωνία για περαιτέρω περιορισμό της προσφοράς θα στείλει λάθος μήνυμα στην αγορά.

Το Brent Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 49,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, με τις τιμές του συμβολαίου να παρουσιάζουν απώλειες κατά 9,3% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Το WTI παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με απώλειες στα 47,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.