Στην απομόνωση παραμένει το Κατάρ

Στην απομόνωση παραμένει το Κατάρ

Χωρίς αποφάσεις και διαπραγματεύσεις εξέπνευσε και το 48ωρο της παράτασης της προθεσμίας που είχαν δώσει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στο Κατάρ προκειμένου να υλοποιήσει λίστα 13 απαιτήσεων για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Έτσι αποφασίστηκε η διατήρηση του πολιτικού και οικονομικού εμπάργκο σε βάρος του Κατάρ ανακοίνωσαν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, κάνοντας λόγο για έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης από την πλευρά της Ντόχα.

Διαβάστε  Η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλει την επόμενη μέρα στη Συρία με Ιράν και Τουρκία

Εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους για την «αρνητική απάντηση» του Κατάρ στον κατάλογο με τα αιτήματά τους προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στον Κόλπο.
Η αρνητική απάντηση «αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης» εκ μέρους του Κατάρ, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν στο Κάιρο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ είπε ότι το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο θα διατηρηθεί μέχρι το Κατάρ να αλλάξει την πολιτική του.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Το IPO των 2 τρισ. της Aramco απομακρύνεται

Διαφήμιση