Ο Κερέ πιέζει το Eurogroup για χρέος

Ο Κερέ πιέζει το Eurogroup για χρέος

Την πάγια θέση της ΕΚΤ για το ελληνικό επαναφέρει στο προσκήνιο της δημόσιας αντιπαράθεσης το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Μπενουά Κερέ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Eurogroup χρήζει περαιτέρω εξειδίκευσης ώστε να μπορέσει να αποφανθεί σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους η ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ, προς το παρόν, δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

«Το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε η ΕΚΤ να επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητα του» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαφήμιση

Όπως εξήγησε, «οι υπουργοί Οικονομικών προχώρησαν σε μία μελέτη, σχετικά με το τι είναι πρόθυμοι να κάνουν το επόμενο έτος. «Αλλά αυτή δεν είναι εξειδικευμένη»

«Κατά την άποψή μας, την οποία πιθανώς συμμερίζεται και το ΔΝΤ, αυτό δεν επαρκεί ώστε να αρθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους»

τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο.
Σημειώνεται ότι η επιβεβαίωση της ΕΚΤ θεωρείται προϋπόθεση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ επανέλαβε ότι

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε»

καταλήγοντας.