Μια ανάσα από το χάος η Βενεζουέλα: Μπήκαν στη Βουλή υποστηρικτές του Μαδούρο

Μια ανάσα από το χάος η Βενεζουέλα: Μπήκαν στη Βουλή υποστηρικτές του Μαδούρο

Κλιμακώνεται η βία και περιπλέκεται η κατάσταση στη Βενεζουέλα καθώς εκτός από την αντιπολίτευση στους δρόμους βρίσκονται πλέον και υποστηρικτές της κυβέρνησης του Νίκολα Μαδούρο δημιουργώντας πλέον ανησυχία για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος εμφυλίου.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν υποστηρικτές του Μαδούρο εισέβαλαν στο ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση Κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με βουλευτές με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την αστυνομία για ανοχή στη βια των διαδηλωτών.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απαγορεύει είσοδο στις ΗΠΑ από Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα και Τσαντ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατάφερε να ελέγξει το Νοινοβούλιο στις εκλογές του 2015, ωστόσο η εκλογή βουλευτών που έδωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία έχει κριθεί αμετάκλητα παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο, κάτι που δεν εμπόδισε την αντιπολίτευση να τους ορκίσει.

Διαφήμιση

Εν συνεχεία η αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη την υπεροχή στο Κοινοβούλιο μπλόκαρε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και πέρασε άλλους νόμους οδηγώντας τη χώρα στην ακυβερνησία και προσπαθώντας να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Διαβάστε  Βενεζουέλα: Ένα βήμα πίσω κάνουν οι ΗΠΑ, σταθεροποιείται η χώρα

Οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση κλιμακώθηκαν μετά από κυβερνητικές αποτυχίες και από πιέσεις λόγω εθνικοποίησης εταιριών. Η απομόνωση της κυβέρνησης και η κλιμάκωση των πιέσεων από την αντιπολίτευση με διαδηλώσεις οδήγησαν σε κύκλο βίας και αίματος με πάνω από 50 νεκρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς και τη χώρα να οδεύει στο χάος.

Το φαινόμενο των αντιδιαδηλώσεων από υποστηρικτές του Μαδούρο και της κυβέρνησης ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες και κλιμακώνεται, όπως και οι συγκρούσεις εντός της χώρας, με το ενδεχόμενο εμφύλιων συρράξεων ναι είναι πλέον ορατό.

Διαβάστε  Κόλαση στο Μεξικό: 7,1R, 226 νεκροί

Διαφήμιση