Μαρτύριο της σταγόνας με τη δόση

Μαρτύριο της σταγόνας με τη δόση

Νέα καθυστέρηση για την εκταμίευση της δόσης αποφάσισε ο ESM παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει εγκριθεί από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και ενώ τα μέτρα έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως προκύπτει το εκτελεστικό συμβούλιο πιέζεται πολιτικά και συνδέει την εκταμίευση της δόσης με την άρση των διώξεων σε βάρος τριών πρώην εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στην ανακοίνωση γίνονται αναφορές και για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το συμπληρωματικό Μνημόνιο του ΔΝΤ.

Διαβάστε  14 συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα

Ο ESM ενέκρινε το συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup και μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, παρέπεμψε όμως για την Παρασκευή την ψηφοφορία για την εκταμίευση της δόσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ως εκκρεμότητες τις

«δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς επίσης και τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ».

Όπως σημειώνει το ανακοινωθέν

«οι διοικητές ενθαρρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τις εκκρεμείς υποθέσεις γρήγορα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης ύψους 8,5 δισ ευρώ της χρηματοδοτικής στήριξης από το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM».