Στο κόκκινο η ένταση: Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Στο κόκκινο η ένταση: Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Ένα βήμα ακόμη στην κατεύθυνση της περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο αλλά και του διεθνούς κινδύνου έκανε πριν από λίγο η Βόρειος Κορέα, ανακοινώνοντας την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Νωρίτερα η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε πύραυλο ο οποίος εξερράγη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας προκαλώντας κύμα διεθνούς δυσαρέσκειας και καταδίκες της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή.

Διαβάστε  Λεφτά για... πυρηνικά, το deal που προσφέρουν στον Κιμ

Η ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ για την επιτυχή δοκιμή του ICBM έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους, ενώ αυξάνει την πίεση τόσο στον Ντόναλντ Τραμπ όσο και στην Κίνα και τη Ρωσία.

Πρόκειται για σαφή πρόκληση και επίδειξη δύναμης από τον Κιμ γιονγκ Ουν και έρχεται λίγες ημέρες μετά τη νέα παρέμβαση Τραμπ με δηλώσεις-πίεσης προς την Κίνα και την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ σε μια σειρά μέτωπα προσπαθώντας ωθήσουν το Πεκίνο σε πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Για την ώρα όμως ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Ζινπίνγκ, έχει διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι οι αμερικανικές προκλήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα επηρεάζουν πολύπλευρα τις διμερείς σχέσεις.