Καλύπτει λιμενικό ο Κοτζιάς, το τουρκικό πλοίο αρνήθηκε έλεγχο

Καλύπτει λιμενικό ο Κοτζιάς, το τουρκικό πλοίο αρνήθηκε έλεγχο

Απόλυτη κάλυψη στις ενέργειες του λιμενικού σώματος προσέφερε μετά τον υπυοργό Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με το συμβάν που εξελίχθηκε χθες στο Αιγαίο και το οποίο προκάλεσε την υψηλών τόνων αντίδραση της Άγκυρας.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία επιμένει ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών. Αυτή την απάντηση έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά, μετά την ολοκλήρωση απόψε των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο στο Αιγαίο: Το ελληνικό λιμενικό έβαλε τουρκικού πλοίου

Διαφήμιση

Την έντονη καταδίκη της για τις προειδοποιητικές βολές σκάφους του Λιμενικού Σώματος κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας ανοιχτά της Ρόδου εξέφρασε νωρίτερα η Άγκυρα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε δυσανάλογη της περίστασης την αντίδραση των ελληνικών αρχών.

«Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί», τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές ότι αψηφούν την ανθρώπινη ζωή.