Γαλλία: Επίθεση σε τέμενος, 8 τραυματίες

Γαλλία: Επίθεση σε τέμενος, 8 τραυματίες

Οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός ρατσιστικής επίθεσης ενόπλων σε τέμενος στην πόλη Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας χθες βράδυ, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην εισαγγελία. Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση αν και έχει ολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο πλήγμα στο Λονδίνο πριν από δυο εβδομάδες.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα μίσους, πράξη αντεκδίκησης από εθνικιστές. Μια άλλη εκδοχή που παρουσιάζει η τοπική εφημερίδα La Provence κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νεαρών και όχι για ενέργεια εξτρεμιστών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, περί τις 22:30 τουλάχιστον δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους βγήκαν από ένα αυτοκίνητο κοντά στο τέμενος και άνοιξαν πυρ. Σύμφωνα με την εισαγγελία ο ένας χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου.

Διαφήμιση

Την Πέμπτη, ένας άνδρας συνελήφθη αφού προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος έξω από ένα τέμενος στο Κρετέιγ. Τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία παραμένουν εξαιρετικά αυστηρά μετά το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων των τελευταίων χρόνων.