Τρομοκρατική επίθεση με αυτοκίνητα-βόμβες στη Συρία, 20 νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση με αυτοκίνητα-βόμβες στη Συρία, 20 νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που κατάφερε να περάσει τα σημεία ελέγχου και εισήλθε στην πλατεία Ταχρίρ στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει άλλα δυο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, αλλά το ένα που εξερράγη προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη της Κυριακής, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δράστες είχαν προγραμματίσει να τοποθετήσουν τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα σε πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας με στόχο να τα πυροδοτήσουν αύριο την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη την επίθεση αλλά όλα δείχνουν ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει υ ποστεί βαριές ήττες τόσο στη Ράκκα στη Συρία όσο και στη Μοσούλη στο Ιράκ, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει σκοτωθεί και ο ηγέτης του.

Διαφήμιση

Η Συρία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός εμφυλίου πολέμου έξι ετών, ενώ η Δαμασκός εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον υπό κυβερνητικό έλεγχο. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε με αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες το 2011.

Η Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ λέει ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η σύγκρουση, περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και άλλα 6,3 εκατομμύρια έχουν μείνει εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Η Δαμασκός παρέμεινε ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο του προέδρου Bashar al-Assad και απέφυγε πολλές από τις μάχες. Ωστόσο, η πρωτεύουσα έχει βιώσει μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε ένα δικαστικό συγκρότημα που σκότωσε τουλάχιστον 31 άτομα τον Μάρτιο.

[graphiq id=”eCU3SwQrFS5" title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Συρία” width=”700" height=”575" url=”https://sw.graphiq.com/w/eCU3SwQrFS5" frozen=”true”]