Καύσωνας στοιχείων περιμένει τις αγορές την εβδομάδα που έρχεται

Καύσωνας στοιχείων περιμένει τις αγορές την εβδομάδα που έρχεται

Ιδιαίτερα έντονη σε επίπεδο ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων θα είναι η εβδομάδα που έρχεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ λιγότερο έντονη θα είναι για την Ασία, πλην Αυστραλίας. Τα στοιχεία και οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αναμένεται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ολοκλήρωση της εικόνας για την πορεία και τη δυναμική τόσο των επιμέρους οικονομιών όσο και της παγκόσμιας.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα πρακτικά του FOMC και την έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Στην Ευρώπη, τα σημαντικότερα στοιχεία περιλαμβάνουν τους PMI παραγωγής και υπηρεσιών για τη ζώνη του ευρώ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη βιομηχανική παραγωγή για το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για το επιτόκιο.

Θα είναι μια κουραστική εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τα λεπτά συνεδρίασης της Επιτροπής Ανοιχτών Αγορών της Fed (FOMC), τις νέες μη γεωργικές θέσεις εργασίας, το ποσοστό ανεργίας, τον βιομηχανικό PMI και της μη βιομηχανικής παραγωγής. Επίσης, οι επενδυτές θα αναμένουν τα τελικά στοιχεία για τους δείκτες PMI κατασκευής και υπηρεσιών Markit. Στο επίκεντρο οι οικοδομικές δαπάνες, οι εργοστασιακές παραγγελίες και το εξωτερικό εμπόριο.

Διαβάστε  Μαζικές προσφυγές κατά Folli Follie: Επενδυτές τρέχουν να δεσμεύσουν assets πριν τις τράπεζες

Στην υπόλοιπη Αμερικανική ήπειρο, ο Καναδάς θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο, τις οικοδομικές άδειες, το ποσοστό ανεργίας και τον βιομηχανικό δείκτη PMI. Η Βραζιλία θα ανακοινώσει την βιομηχανική παραγωγή και τον PMI υπηρεσιών καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο, τη βιομηχανική παραγωγή και τον πληθωρισμός. Το Μεξικό αναμένεται να δημοσιοποιήσει στοιχεια για τον κατασκευαστικό PMI και τον πληθωρισμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημαντικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνουν τους δείκτες PMI για την παραγωγή, τις υπηρεσίες και τις κατασκευές. Το εξωτερικό εμπόριο, τη βιομηχανική παραγωγή και τις τιμές των κατοικιών του Halifax.

Διαβάστε  Folli Follie: Τα fund πυροβολούν, η διοίκηση κρύβεται, η ΕΚ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και οι επενδυτές στο -70%!

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές καλούνται να αξιολογήσουν τους PMI της βιομηχανίας και των υπηρεσιών για τη ζώνη του ευρώ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Η Eurostat θα ανακοινώσει στοιχεία για την ανεργία, το PPI και τις λιανικές πωλήσεις για την Ευρωζώνη. Παράλληλα θα ανακοινωθούν: PMI κατασκευής και βιομηχανικής παραγωγής για τη Γερμανία. Το εξωτερικό εμπόριο και τη βιομηχανική παραγωγή για τη Γαλλία. Το ποσοστό ανεργίας για την Ιταλία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα στοιχεία για την τουρκική οικονομία όπου ανακοινώνεται ο πληθωρισμός καταναλωτών και παραγωγών.

Στην Ασία, τα στοιχεία της PMI θα κυριαρχούν επίσης στο ημερολόγιο με την κατασκευή και τις υπηρεσίες για την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία. Επίσης, η Ιαπωνία θα δημοσιοποιήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την έρευνα Tankan.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Αυστραλία όπου αναμένεται η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Σε επίπεδο δεικτών ανακοινώνονται οι δείκτες PMI για τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία. Οι λιανικές πωλήσεις, οι οικοδομικές άδειες και εμπορικό ισοζύγιο.

Στην Ελλάδα αναμένεται η ανακοίνωση του PMI και των στοιχείων Απριλίου για τον αριθμό των ανέργων, τα οποία θα δώσουν μια πρόγευση της δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το εμπορικό ισοζύγιο του Μαΐου, η πορεία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας.