Ράλι στο διετές ομόλογο, κάτω από το 4% η απόδοση

Ράλι στο διετές ομόλογο, κάτω από το 4% η απόδοση

Διατηρείται ακόμα το Eurogroup-effect στις αγορές με τα ελληνικά ομόλογα να συνεχίζουν το ράλι καθώς οι αποδόσεις υποχωρούν σε προ κρίσης επίπεδα, ένδειξη ότι η βελτίωση του κλίματος παρά την έλλειψη σαφήνειας για το χρέος είναι επαρκής για την αντιστροφή της τάσης.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας στις αγορές -ακόμη και εντός του 2017- σενάριο το οποίο τροφοδοτείται και από τις χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Χθες, από το βήμα συνεδρίου του Economist, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Κλάους Ρέγκλινγκ άφησαν «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής της χώρας στις αγορές, ενώ αμφότεροι εξέφρασαν την πεποίθηση για ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 και το 2018.

Διαβάστε  Ο ESM πιέζει τον Τσίπρα για χρέος-επόμενη μέρα, δεν εκταμίευσε τη δόση 1 δισ,

Greece 2Y Chart

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της κρίσης υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, χάρη στις προσδοκίες περί πρόωρης εξόδου στις αγορές. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 18,2 μονάδες στο 3,938%, κινούμενη κάτω του τεχνικού ορίου των 4%.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, καθώς ενισχύεται οριακά κατά 0,1 μονάδα βάσης στο 5,496%. Στο ίδιο πλαίσιο, τα spreads -δηλαδή η απόκλιση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας και της Γερμανίας- καταγράφουν περαιτέρω πτώση, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, υποχωρώντας μείωση κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώνονται στις 500,8 μονάδες βάσης, έναντι 505,3 μονάδων βάσης την Πέμπτη.

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

Στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας μειώνεται κατά 5,6 μ.β., της Ισπανίας κατά 2,6 μ.β., της Ιταλίας κατά 6,1 μ.β. και της Γαλλίας κατά 3,1 μ.β.