Πετρελαϊκό ράλι λόγω αντίδρασης, με καταλύτη τα αποθέματα

Πετρελαϊκό ράλι λόγω αντίδρασης, με καταλύτη τα αποθέματα

Η τεχνική αντίδραση από τη βίαιη πτώση των προηγούμενων εβδομάδων σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης κάμψης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου οδηγούν τις τιμές του πετρελαίου στο μεγαλύτερο ανοδικό ξέσπασμα από τις αρχές του έτους.

Οι ανησυχίες για την αποδοτικότητα των μέτρων του ΟΠΕΚ και ο αντίκτυπος από την ενεργειακή απελευθέρωση που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ διαμορφώνουν την ευρύτερη εικόνα και παγιδεύουν την τιμή του μαύρου χρυσού μεταξύ 45-55 δολαρίων.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου WTI σημειώνουν άνοδο 5,1% αυτή την εβδομάδα, ενώ το Brent καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη 4,8%, που συνεπάγεται τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές του έτους. Σήμερα το WTI ενισχύονται κατά 0,6%, στα 45,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κατά 0,6% στα 47,72 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε  Απρόσμενη βουτιά των αποθεμάτων πετρελαίου, έρχεται νέα άνοδος τιμών

Τα νέα στοιχεία που έδειξαν πτώση της παραγωγής των ΗΠΑ ενίσχυσαν την αγορά πετρελαίου αυτή την εβδομάδα μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού σε χαμηλό 10 μηνών την περασμένη εβδομάδα λόγω
τις επίμονης υπερπροσφοράς.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,3 εκατομμύρια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, στην πιο απότομη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016.
Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες, τα funds έχουν μειώσει τις long θέσεις τους, μειώνοντας τα στοιχήματα για υψηλότερες τιμές, με την Societe Generale να μειώνει την Πέμπτη τις προβλέψεις της για τις τιμές του αργού στις ΗΠΑ στα $47,50 το βαρέλι στο γ’ τρίμηνο από $55 πριν.

Διαβάστε  Εκτός ταμπλό η Folli Follie, "εκτός θέσης" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαφήμιση