Η Κέι Μπέιλι Χούτσισον νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στο NATO

Η Κέι Μπέιλι Χούτσισον νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στο NATO

Την πρώην γερουσιαστή από το Τέξας, Κέι Μπέιλι Χούτσισον, όρισε ο Ντόναλντ Τραμπ πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, θέση ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με τη Συμμαχία είναι ταραχώδεις.

Ως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμο είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «παρωχημένο». Ο πρόεδρος έχει επικρίνει αρκετά μέλη της οργάνωσης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο για το ότι δεν δαπανούν επαρκή κεφάλαια για την άμυνα.

Διαβάστε  Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τρούμπ εξέφρασε δημοσίως την κριτική του για το χαμηλό επίπεδο των αμυντικών δαπανών των περισσοτέρων χωρών της συμμαχίας κάνοντας μια περίεργη σύγχυση ότι οφείλουν λεφτά στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη μήνη άλλων ηγετών και ιδιαίτερα της Άγκελα Μέρκελ, καθώς κατά της Γερμανίας είχε καταφερθεί και μέσω twitter, μετά τη συνάντησή τους.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Μαζί θα κλείσουν χρέος και Σκοπιανό

Η Hutchison, 73 ετών, κέρδισε ειδικές εκλογές για να καλύψει μια κενή έδρα της Γερουσίας το 1993 και εξέτισε τρεις πλήρεις θητείες ως Γερουσιαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διορισμός έρχεται μερικές μέρες πριν από τη σύνοδο των G 20 στη Γερμανία και καθώς το NATO ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Κωνσταντινούπολη επόμενη Σύνοδο Κορφής, μετά από ενστάσεις της Γερμανίας.

Διαβάστε  Η Google "αφήνει χαζό" το Πεντάγωνο

Διαφήμιση