“Δεύτερη ευκαιρία” η συνάντηση Τραμπ-Μακρόν στη Γαλλία

“Δεύτερη ευκαιρία” η συνάντηση Τραμπ-Μακρόν στη Γαλλία

Ως δεύτερη ευκαιρία για σαφέστερη, πιο αντικειμενική και διεξοδική συζήτηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν και του Ντόναλντ Τραμπ, προωθείται η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Αμερικανό πρόεδρο για να επισκεφθεί το Παρίσι την ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι ο Τραμπ προσβλέπει στην επιβεβαίωση τον καλών γαλλοαμερικανικών σχέσεων, ενώ σχεδιάζει να μνημονεύσει την είσοδο των ΗΠΑ στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.

Η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών είχε καταλήξει σε πιστοποίηση των διαφορετικών θέσεων και απόψεων για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία του Παρισιού καθώς και διαστάσεις σε μια σειρά γεωπολιτικά ζητήματα.

Διαβάστε  Τα βλέμματα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Ωστόσο οι δυο ηγέτες φαίνεται να έχουν περισσότερα κοινά στην πολιτική στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, ενώ και οι δυο έχουν εκφραστεί θετικά για προστατευτικές εμπορικές πολιτικές.

Βέβαια, ο Εμμάνουελ Μακρόν δεν διαφοροποιείται από του G7 , ούτε τους G20, στα ζητήματα διεθνούς εμπορίου, ενώ οι διαφωνίες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν μπλοκάρει την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες θα χάσουν αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Η ημέρα της Βαστίλης αποτελεί μεγάλη εθνική εορτή στην Γαλλία, καθώς στις 14 Ιουλίου 1789 κατά τη Γαλλική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε η εισβολή στη φυλακή της Βαστίλης, που αποτέλεσε σημείο καμπής για την γαλλική ιστορία.

Διαφήμιση