Βενεζουέλα: Ελικόπτερο της αστυνομίας έριξε χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο

Βενεζουέλα: Ελικόπτερο της αστυνομίας έριξε χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο

Νέα τροπή παίρνει η κατάσταση στη Βενεζουέλα όπου πιλότος της αστυνομίας πήρε το ελικόπτερο και επιτέθηκε με χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ανάρτησε video που καταγγέλλει την κυβέρνηση Μαδούρο.

Ο Νίκολας Μαδούρο χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει στους υψηλούς τόνους και προσπαθεί να ανατρέψει τον Μαδούρο εμκεταλλευόμενη την κρίση στη χώρα και υποβοηθούμενη από εξωγενείς παράγοντες.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και κριτική και από στελέχη της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων «για να υπερασπιστούν την τάξη». «Αργά ή γρήγορα θα βρούμε το ελικόπτερο αυτό και αυτούς που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση», είπε στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Δημοσιογράφου στο προεδρικό μέγαρο.

Διαβάστε  Νικαράγουα: Έκκληση για εκτόνωση, μετά από παρέμβαση της εκκλησίας

Ο Μαδούρο δεν αναφέρθηκε σε θύματα ή ζημιές από την επίθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, τέσσερις χειροβομβίδες «κολομβιανής προέλευσης και ισραηλινής κατασκευής» ερρίφθησαν εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ 15 σφαίρες έπεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μαδούρο απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοπηματική επίθεση». Ανέφερε ακόμη ότι μια από τις χειροβομβίδες δεν εξερράγη και ότι το ελικόπτερο που χρησιμποιήθηκε για την επίθεση ανήκει στην υπηρεσία εγκληματολογίας της Βενεζουέλας.
Το φιλικά προσκείμενο προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας συγκεντρώνει τα πυρά των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, μέσα από αμφισβητούμενα όμως εκλογικά αποτελέσματα σε κάποιες περιφέρειες.

Διαβάστε  Βενεζουέλα: Ένα βήμα πίσω κάνουν οι ΗΠΑ, σταθεροποιείται η χώρα

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.

Διαφήμιση