if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τυφλή η Deutsche Bank, δεν μπορεί να μετρήσει το ρίσκο

A man walks past Deutsche Bank offices in London December 5, 2013. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: BUSINESS)

Αντιμέτωπη με ζημιές 60 εκατ. δολαρίων από πράξεις σε παράγωγα που συνδέονται με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ είναι η Deutsche Bank καθώς τα εσωτερικά συστήματα δεν ήταν σε θεση να υπολογίσουν σωστά και να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο, ενώ διεξάγεται και εσωτερική έρευνα για το ενδεχόμενο παράβασης των κανονισμών από τους traders που έκαναν τις πράξεις.

Ωστόσο η περίπτωση αυτή αποδεικνύει την πλέον κρίσιμη στιγμή ότι ο τρόπος υπολογισμού και διαχείρισης του ρίσκου που έχει υιοθετήσει η γερμανική τράπεζα δεν είναι αποτελεσματικός και παράγει απρόβλεπτες ζημιές που μπορούν να την αποσταθεροποιήσουν.

Η διαπίστωση αυτή συμπίπτει με το νέο αδιέξοδο στις συζητήσεις για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ που οδηγεί σταδιακά σε ενιαίο τρόπο υπολογισμού του ρίσκου. Γερμανία και Γαλλία αντιτίθενται σθεναρά στην επιβολή του νέου πλαφόν και τη διαρκή σύγκριση των αποτελεσμάτων των stress tests με τα εσωτερικά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Deutsche Bank έχει τιμωρηθεί κατ επανάληψη στις ΗΠΑ για την αδυναμία της να διαχειριστεί το ρίσκο με βάση τις εκεί προδιαγραφές που θέτει η SEC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος John Cryan προσπαθεί έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των μοντέλων διαχείρισης ρίσκου της τράπεζας, χωρίς ωστόσο ουσιαστικά αποτελέσματα.
[graphiq id=”17UhqMGGKO1″ title=”Deutsche Bank: Η ακτινογραφία” width=”700″ height=”543″ url=”https://sw.graphiq.com/w/17UhqMGGKO1″ frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version