Στον πάγο ξανά η αντιμεταρρύθμιση Τραμπ στην Υγεία

Στον πάγο ξανά η αντιμεταρρύθμιση Τραμπ στην Υγεία

Αντιμέτωπος με νέα ήττα στο νομοσχέδιο για την Υγεία και την κατάργηση του Obamacare βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ λίγα 24ωρα μετά την προσωρινή νίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο για την εφαρμογή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος.

Όπως φαίνεται οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν ακόμη μια κατάσταση ανταρσίας καθώς αρκετοί γερουσιαστές τους έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν την αντιμεταρρύθμιση της Υγείας, γεγονός που ανάγκασε την ηγεσία του κόμματος να αναβάλλει την προγραμματισθείσα ψηφοφορία, υπό το φόβο νέας ήττας.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ γνωστοποίησε την απόφαση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων στο Καπιτώλιο, διαπιστώνοντας ότι τα χάσματα ανάμεσα στις πτέρυγες των μετριοπαθών και των υπερσυντηρητικών είναι αδύνατο να γεφυρωθούν.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Από τους 52 ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, τουλάχιστον πέντε εμφανίζονταν έτοιμοι να ψηφίσουν εναντίον της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην τρέχουσα μορφή του.

Για να αποφευχθεί μια αποτυχία, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων προτίμησε να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμη για να διαπραγματευθεί με τους διαφωνούντες, τους οποίους έχει καλέσει ο κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
[graphiq id=”6xfPiWa3D13" title=”ΗΠΑ: Δαπάνες για την Υγεία” width=”700" height=”513" url=”https://sw.graphiq.com/w/6xfPiWa3D13" frozen=”true”]

Διαβάστε  Σε χαμηλό 17ετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι το ζήτημα να επιλυθεί πριν από την 1η Αυγούστου όταν το Κογκρέσο θα διακόψει τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.

Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής έχει υπολογίσει ότι η αντιμεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ θα αυξήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων στις ΗΠΑ κατά 22 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2022!.

Διαβάστε  Πέρασαν τα stress tests της Fed και 35 τράπεζες, αλλά...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Obamacare αποδείχθηκε φιάσκο με αποτέλεσμα την αποπομπή της αναπληρώτριας προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

[graphiq[graphiq id=”aEL0lOCl3yB” title=”Obamacare: Πρόσβαση στο σύστημα Υγείας με λιγότερα από $100" width=”700" height=”613" url=”https://sw.graphiq.com/w/aEL0lOCl3yB” frozen=”true”]class="posttags">  , ,

Διαφήμιση